ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ γεννήθηκαν στις 21/05/2014

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΛΑΓΟΥΔΑΚΙ


Βαθιά στο δάσος, το σπιτάκι του κυρ Λαγού έχει γίνει πασχαλινό. Κόκκινα, πράσινα, κίτρινα χρώματα παντού, πινέλα και αβγά όμορφα ζωγραφισμένα. 
Η κυρία Λαγού φοράει την κεντημένη της ποδιά και βράζει, στη μεγάλη κατσαρόλα, τα πασχαλινά αβγά στο κόκκινο χρώμα. Τα μικρά λαγουδάκια ανακατεύουν στα κουβαδάκια χρώματα, παίρνουν πινέλα και ζωγραφίζουν τα πασχαλινά αβγά, τραγουδώντας: 

“Ήρθε πάλι η Πασχαλιά
με τα κόκκινα αβγά...”



Ο Ασπρούλης, το σκανδαλιάρικο λαγουδάκι της οικογένειας, βάζει τα βαμμένα αβγά στα στολισμένα με κορδέλες καλαθάκια. Τραγουδάει και χορεύει κουβαλώντας τα έτοιμα αβγά. 


-Κοίτα, μην πηδάς σαν παλαβός και τα σπάσεις! είπε ο κύριος Λαγός. 

Αχ, τι ήθελε και το’ λεγε!


Στον ενθουσιασμό του, ο Ασπρούλης κάνει ένα πήδημα, χοπ, και βρίσκεται μέσα σε ένα γεμάτο καλάθι. Αβγά, καλάθια κι ένα κουβαδάκι με μπογιά μπερδεύονται όλα κι ο Ασπρούλης στην κορυφή της καταστροφής! 

Ξαφνιασμένοι, μικροί και μεγάλοι γύρισαν να δουν τι συμβαίνει. Γέλια τρανταχτά ακούστηκαν, πρώτα από τον κυρ Λαγό, ύστερα από την κυρία Λαγού και κατόπιν από τα άλλα λαγουδάκια! 
-Τώρα, έχουμε κι ένα πασχαλινό λαγουδάκι! είπε ο κυρ Λαγός κρατώντας την κοιλιά του από τα γέλια! 

Πραγματικά το θέαμα ήταν υπέροχο! 


Ο Ασπρούλης, με ορθάνοιχτα μάτια ήταν στρογγυλοκαθισμένος στο καλάθι και στην αγκαλιά του κρατούσε κόκκινα αγά με πιτσιλιές από το χυμένο χρώμα! 



Αν σας άρεσε το παραμύθι αφήστε πιο κάτω το σχόλιό σας! 
Ευχαριστούμε!!!



Το κόκκινο χρώμα της Λαμπρής
Το κόκκινο χρώμα που βλέπουμε στα πασχαλινά αβγά, στις λαμπάδες, στις κορδέλες συμβολίζει το αίμα που έχυσε ο Χριστός για τη σωτηρία των ανθρώπων. Είναι όμως και το χρώμα της αγάπης και της χαράς για την Ανάσταση του Κυρίου.


“Το Πασχαλινό  λαγουδάκι”: Από το βιβλίο “Οι 12 μήνες Απρίλιος”, Εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Flag Counter
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...