ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ γεννήθηκαν στις 21/05/2014

ΤΟ ΜΥΡΜΗΓΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ



Μια φορά ένα μυρμήγκι δεν πρόσεξε εκεί που περπατούσε κι έπεσε στο νερό ενός ρυακιού. Κι όπως ήταν μικρό και δεν ήξερε κολύμπι, άρχισε να φωνάζει βοήθεια. 


Αλλά, ποιος μπορούσε ν' ακούσει τη φωνούλα του σε κείνη την ερημιά; Ήταν σίγουρο πως θα πνιγεί, µα για καλή του τύχη βρέθηκε πλάι του ένα ξυλαράκι. 

Το μυρμήγκι ανέβηκε αμέσως επάνω του και κοίταζε ολόγυρα απελπισμένο... Όμως, και στο ξυλαράκι που ανέβηκε, ο κίνδυνος δεν είχε περάσει. Το νερό ήταν ορμητικό κι από τη μια στιγμή στην άλλη θα μπορούσε ν' αναποδογυρίσει. 

-Βοήθεια! άρχισε πάλι να φωνάζει. Σώστε µε! 

Ποιος να το σώσει όμως;

Λίγο πιο κάτω το ρυάκι γινόταν ορμητικό, το ξυλαράκι θ' αναποδογύριζε και το μυρμήγκι σίγουρα θα πνιγόταν. Εκείνη τη στιγμή, ένα περιστέρι που είχε έλθει στο ρυάκι να πιει νερό, είδε το μυρμήγκι πάνω στο ξύλο, κατάλαβε πως θα πνιγόταν και το λυπήθηκε. 


Έτσι, έδωσε μια βουτιά στο νερό, άρπαξε µε το ράμφος του το ξυλαράκι και το σήκωσε ψηλά, για να το αφήσει έπειτα πάνω στο χώμα. 

-Σ' ευχαριστώ καλό µου περιστεράκι που µου έσωσες τη ζωή, του είπε το μυρμήγκι. Μπορεί κάποτε να σε βοηθήσω κι εγώ. 

- Εσύ; του είπε το περιστέρι. Με ποιον τρόπο; 


-Και το πιο μικρό, και το πιο αδύνατο πλάσμα στη γη μπορεί να προσφέρει μια βοήθεια, του είπε το μυρμήγκι. 

-Μπα, εσύ δεν μπορείς να βοηθήσεις κανένα, του είπε το περιστέρι και προχώρησε λίγο πιο πέρα να βοσκήσει στο λιβάδι. 

«Ακούς εκεί! σκεφτόταν το περιστέρι και του ερχόταν να γελάσει. Να µε βοηθήσει το μυρμήγκι, που δεν μπορεί ούτε ένα σπυρί σιτάρι να σηκώσει». 

Ναι, αυτό δεν μπορούσε να το καταλάβει. Ένα μυρμήγκι δεν είναι ικανό ούτε τον εαυτό του να βοηθήσει, γιατί είναι το πιο αδύνατο πλάσμα στη γη. 


Μα να που, ένας κακός κυνηγός παρουσιάστηκε τη στιγμή εκείνη και σήκωσε το όπλο του να σκοτώσει το περιστέρι. Μα το μυρμήγκι που τον είδε, σκαρφάλωσε στο πόδι του και τον τσίμπησε δυνατά στη γάμπα, τη στιγμή που πατούσε τη σκανδάλη. 

Ο κυνηγός πόνεσε από τη δαγκωματιά του μυρμηγκιού, τινάχτηκε, κινήθηκε το χέρι του και τα σκάγια έφυγαν μακριά από το περιστέρι. Να λοιπόν, που το μυρμήγκι είχε δίκιο. Και το πιο μικρό πλάσμα στη γη μπορεί να δώσει τη βοήθειά του. 



Αν σας άρεσε το παραμύθι αφήστε πιο κάτω το σχόλιό σας! 


Από το βιβλίο "Αισώπου Μύθοι", Αφοί Στρατίκη-Εκδόσεις

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Flag Counter
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...