ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ γεννήθηκαν στις 21/05/2014

Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ


Ήταν κάποτε ένας κυνηγός, που είχε ένα πολύ καλό και έξυπνο σκύλο. Οσμιζόταν εύκολα τους λαγούς κι έτρεχε τόσο πολύ, που δεν του γλίτωνε κανένας.

Τους άρπαζε και τους έφερνε στον κύριο του. Ο κυνηγός τον αγαπούσε πολύ και δε σταματούσε ούτε στιγμή να τον παινεύει σε γνωστούς και φίλους. 

-Έχω τον καλύτερο σκύλο του κόσμου! τους έλεγε. ∆εν του έχει φύγει κανένας λαγός ως τώρα. 


Και ο σκύλος του που τον άκουγε, καμάρωνε κι ένιωθε ευτυχισμένος. Μια μέρα, όμως, έτσι καθώς κοιμόταν, πέρασε ένα αμάξι και του έσπασε το πόδι. Ο καημένος ο σκύλος δεν μπορούσε πια, έτσι όπως κούτσαινε να κυνηγήσει. Ο κυνηγός λυπήθηκε πολύ γι' αυτό που έπαθε ο σκύλος του... Τώρα πια δεν μπορούσε να κυνηγήσει, δεν μπορούσε να τρέχει και να πιάνει τους λαγούς και τ' άλλα αγρίμια, όπως πριν. 

-Τι να σε κάνω τώρα πια; του έλεγε. Μου είσαι άχρηστος... Άδικα θα τρως το ψωμί σου. Όμως, δεν μπορώ και να σε διώξω, σε λυπάμαι... Κάθισε σε μια γωνιά να µη σε βλέπω, γιατί θα στενοχωριέμαι. 

Οι γείτονες του άρχισαν τότε να τον συμβουλεύουν να διώξει τον άχρηστο σκύλο από το σπίτι του. 

-Δεν πειράζει, απαντούσε ο κυνηγός. Το λυπάμαι το δυστυχισμένο... Αργότερα, όταν μπορέσω θ' αγοράσω κανέναν άλλο σκύλο. 

Ο δυστυχισμένος σκύλος που άκουσε αυτά τα λόγια, στενοχωρήθηκε πολύ και, κούτσα κούτσα αποφάσισε να πάει μια βόλτα ως το δάσος. Εκεί, καθώς ξάπλωσε στον ίσκιο, οσμίστηκε ένα μανιτάρι. Είναι ένα είδος μανιταριών που μυρίζουν πολύ όμορφα, που βρίσκονται μέσα στη γη και τα πουλούν πολύ.


Με τα μπροστινά του πόδια έσκαψε το χώμα και το έβγαλε στην επιφάνεια. Έπειτα, ψάχνοντας βρήκε κι άλλα μανιτάρια. Όταν αργότερα ο κυνηγός είδε τα μανιτάρια, δεν πίστευε στα µάτια του. Χάιδεψε µε συγκίνηση τον έξυπνο σκύλο του και του είπε: 


-Είσαι πολύ καλός! Με τα μανιτάρια που θα οσμίζεσαι και θα βγάζεις από το χώμα, θα κερδίσουµε περισσότερα απ' όσα κερδίζαμε µε τους λαγούς. 

Έτσι, η καλοσύνη του κυνηγού του βγήκε σε καλό. Ο κουτσός σκύλος του, που δεν έδιωξε, δεν ήταν καθόλου µα καθόλου άχρηστος. Με τη βοήθεια του κέρδιζε πολλά χρήματα.




Αν σας άρεσε το παραμύθι αφήστε πιο κάτω το σχόλιό σας! 





Από το βιβλίο "Αισώπου Μύθοι", Αφοί Στρατίκη-Εκδόσεις

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

Έχει ξετρελαθεί ο μικρός μου, ευχαριστούμε

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Flag Counter
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...