ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ γεννήθηκαν στις 21/05/2014

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ


Όλοι σήμερα στο σπίτι δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Ο Μιχαλάκης διαβάζει.

-Δεν θα βγεις έξω να παίξεις σήμερα Μιχαλάκη; ρώτησε η μητέρα του.

-Θα διαβάσω πρώτα τα μαθήματα μου, μανούλα.

-Δόξα σι ο θεός! ψιθύρισε η μαμά. Αυτό είναι σωστό θαύμα.


Γιατί ποιος δεν ήξερε τον Μιχαλάκη!! Ήταν ο καπετάν φασαρίας του σπιτιού. Μόλις γύριζε από το σχολείο, αμέσως παιχνίδι. Που μυαλό για διάβασμα. Και βέβαια δεν ήταν καθόλου καλός μαθητής. Σήμερα όμως τι αλλαγή. Όλοι περίμεναν με περιέργεια να μάθουν τι  συμβαίνει, ώσπου στο τραπέζι ο Μιχαλάκης είπε.

-Θέλετε να σας πω μια ιστορία που άκουσα σήμερα στο σχολείο;

-Και βέβαια, είπαν όλοι, να την ακούσουμε.


Ήταν κάποτε τρεις μαθητές, που σαν αυτούς, δεν υπήρχαν άλλοι, άρχισε να λέει ο Μιχαλάκης. Την ώρα που έπρεπε να διαβάσουν δεν τους ένοιαζε, εάν έξω έπαιζαν τα άλλα τα παιδιά. Δεν τους ένοιαζε αν ο καιρός ήταν όμορφος και οι δρόμοι γεμάτοι κόσμο. Μόνο τα μαθήματα τους ένοιαζε και η συμπεριφορά τους. Και ήταν πάντα πρώτοι στο σχολείο. Οι συμμαθητές τους τους θαύμαζαν και οι δάσκαλοι τους έλεγαν πως όταν μεγαλώσουν θα γίνουν σπουδαίοι άνθρωποι.Έτσι πέρασαν ένα ένα τα σχολεία της εποχής τους, ώσπου έγιναν ποια μεγάλοι και σπουδαίοι.

Ο ένας ο Βασίλειος έγινε μεγάλος σοφός ρήτορας και συγγραφέας. Είχε τόσο μεγάλη αγάπη για τους φτωχού, που έχτισε μια μεγάλη πόλη γι αυτούς, γαμάτη ιδρύματα. Αυτή τη πόλη την ονόμασαν "Βασιλειάδα". Και τον Βασίλειο, για τα μεγάλα του έργα,τον έγραψαν στη ιστορία "Μέγα".


Ο δεύτερος ο Γρηγόριος, δίδασκε πάντα το λόγο του θεού. Γι αυτό το ονόμαζαν "Θεολόγο".

Ο τρίτος ήταν ο Ιωάννης. Μιλούσε τόσο όμορφα στους ανθρώπους για την πίστη  στο θεό, την αρετή και την αγάπη. Τα λόγια του έμοιαζαν με πολύτιμο χρυσάφι κι έτσι τον ονόμασαν "Χρυσόστομο"

Ο Μέγα Βασίλειος έγινε Αρχιεπίσκοπος. Ο Γ, ο Θεολόγος και ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος έγιναν πατριάρχες. Γι αυτό η εκκλησία μας τους λέει με ένα όνομα..."ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ".
Και οι τρεις

ΑΓΑΠΟΎΣΑΝ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΟΤΙ ΕΜΑΘΑΝ. ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΜΑΣ.

Αυτή την ιστορία μας είπε σήμερα η δασκάλα, είπε ο Μιχαλάκης Κι εγώ πήρα την μεγάλη απόφαση...

Να γίνω καλός μαθητής και σωστός άνθρωπος.

Και ο Μιχαλάκης τήρησε τα λόγια του.


Αν σας άρεσε το παραμύθι αφήστε πιο κάτω το σχόλιό σας! 

Ευχαριστούμε!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Flag Counter
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...