Η Έρη Χριστοφορίδου γεννήθηκε στη Γερμανία, ενώ σήμερα ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ ΑΠΘ, απόφοιτη του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών, στην Κοινωνιολογία και στη Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα Επικοινωνίας (με υποτροφία), καθώς και Διπλώματος Εξειδίκευσης στη Δημοσιογραφία από το Michigan State University.
Αναζητώντας συνεχώς νέους ορίζοντες, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στο αντικείμενο των σπουδών της, ενώ, παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς συγγραφής αποσπώντας ποικίλα βραβεία και επαίνους.
Το 2015-2016 συντόνιζε ομάδα φοιτητών του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ στο Πρακτορείο FM 104,9 στην εκπομπή "Περιβάλλον και Κοινωνία", κάθε Τετάρτη 20:00-21:00.
Από το 2015 έως και το 2018 διατηρούσε τη δική της τρίωρη εκπομπή με τίτλο "Πρόβα Generale" στο διαδικτυακό ραδιόφωνο ExtacyRadio.gr, κάθε Τρίτη 17:00-20:00. Παράλληλα με τα καθήκοντα της παραγωγού, εκτελούσε και καθήκοντα Υπεύθυνης Παραγωγής στο συγκεκριμένο ραδιοφωνικό σταθμό.
Το 2016 δημιούργησε την πολιτιστική σελίδα Townsendia.gr, στην οποία αρθρογραφεί μέχρι και σήμερα, μαζί με την ομάδα που δημιούργησε η ίδια με απόφοιτους/ες του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ.
To 2017-2018 συμμετείχε, ως ερευνήτρια, στο Εργαστήριο Ειρηνευτικής Δημοσιογραφίας -Παρατηρητήριο Ενημέρωσης κατά του Ρατσιστικού Λόγου- Χάρτα της Ειδομένης του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας σε συνεργασία με την ΕΣΗΕΜ-Θ.
Από το 2018 συμμετέχει, ως μέλος της ομάδας υποστήριξης μεντόρων, στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη Ραδιοφωνική Παραγωγή "Κάνω ραδιόφωνο στο European School Radio".
Η αγάπη της για το θέατρο την οδήγησε στο να εργάζεται σε διάφορα θέατρα της πόλης, αρχικά ως Social Media Manager στα θέατρα Αυλαία, BlackBox και Αμαλία, και μετέπειτα ως Υπεύθυνη Επικοινωνίας παραστάσεων στο Θέατρο Αριστοτέλειον, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη, στο Θέατρο Αυλαία, στο Θέατρο Αθήναιον, στο Θέατρο Άρατος, στο Καφωδείο Ελληνικό και στο Light Box.
Με τη σελίδα "Τα Παραμύθια της Γιαγιάς" ταξιδεύει σε μέρη μακρινά. Με τον τρόπο αυτό δεν αφήνει να χαθεί το παιδί μέσα της. Πρόκειται για μία "πλατφόρμα" όπου σε αυτή δημοσιεύονται διάφορα παραμύθια ως μία προσπάθεια συγκέντρωσης αυτών. Μέχρι στιγμής στη σελίδα https://taparamythiatisgiagias.blogspot.com/ υπάρχουν 220 δημοσιευμένα παραμύθια, ενώ το σεντούκι της γιαγιάς διαθέτει περίπου 500 αδημοσίευτα παραμύθια.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου