ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ γεννήθηκαν στις 21/05/2014

ΤΟ ΧΡΥΣΟΔΕΝΤΡΟ

Έτσι όπως τόσοι και τόσοι έχω κι εγώ ένα μαγικό κρυμμένο κήπο. Καμωμένο από βασιλικούς και τριανταφυλλιές αναρριχώμενες. Όταν σπίτι επιστρέφω δε σκέφτομαι και πολλά, παρά μόνο πως αυτό το κήπο το μαγικό να καλλιεργώ με χάρη. Μια μέρα ξαφνικά βρήκα κάτι σπόρους σε χρώμα χρυσαφί τους έσπειρα και μέρα με τη μέρα πότιζα και τους μίλαγα γλυκά και με καλοσύνη.

Ξαφνικά όλα τα πράγματα και θάμματα μαζεύτηκαν σε εκείνο εκεί το ίχνος από δέντρο, που άρχισε να φαίνεται από της γης τα χώματα. Ξετρύπωσε σαν ένα παιδί που βλέπει για πρώτη φορά τον κόσμο και άρχισε να μεγαλώνει. Το Χρυσόδεντρο  εψήλωσε και οι ρίζες του προχώρησαν βαθιά στο χώμα κι ανακάλυψε ένα μυστικό υπόγειο ποταμάκι, πίνοντας νερό πήρε κι άλλο μπόι. Έβγαλε κλαδάκια και πρασίνισαν τα φύλλα του που έλαμπαν ακόμη πιο πολύ στον ήλιο.
Όλα τα πλάσματα της φύσης  τριγύρω ήρθαν για το καλώς όρισες στην πλάση και μπόλικες ευχές του έδιναν και γινόταν ακόμη πιο ψηλό. Οι πιο πολλοί έλεγαν ότι ήταν μαγικό κι άλλοι απαντούσαν πως οι σπόροι ήταν κρυμμένοι στην έρημο, από τότε που ήταν θάλασσα και κολυμπούσαν εκεί δελφίνια. Μα το Χρυσόδεντρο παρόλο το νεαρότης ηλικίας τους, σοφά αποκρινόταν:


-Μα είναι όμορφη η ζωή κι ας έχει κακουχίες.

-Μα είναι όμορφη η φύση και ας έχει και τυφώνες, σας άκουγα καθημερινά να μου μιλάτε με αγάπη και σεβασμό στο λυγερό μου τον κορμό.

-Έχω κλαδιά δυνατά και γερά που έτοιμα είναι να κρατήσουν, να στηρίξουν και να γύρουν για τους πιστούς μου φίλους για προστασία αλλά και για σκιά όταν ο Ήλιος καίει δυνατά τις ώρες του μεσημεριού. 
Γύρισα και κοίταξα το χρυσόδεντρο στο μαγικό μου κήπο, το κρυμμένο από τα βλέμματα τα αρνητικά κι ένιωσα γαλήνη και σιγουριά, για τους ανθρώπους. Γέμισα με αισιοδοξία κι ελπίδα, γιατί όλοι θα έχουν σπείρει σίγουρα ένα καρπό από αυτούς που μάζεψα κι ύστερα μοιράστηκα στη γιορτή της Άνοιξης. Όλοι τότε έτρεξαν στους μυστικούς τους κήπους και έναν- έναν τους καρπούς στο χώμα τους φύτεψαν  στο βάθος της ψυχής τους.

Σιγά σιγά όταν όλοι ενωθούμε και τα λάθη μας συγχωρέσουμε και τα εγώ μας πετάξουμε, τότε τα χρυσόδεντρα που βρίσκονται  στου καθενός το μυστικό κήπο θα μπορέσουμε να τα αγκαλιάσουμε. Αφού ονειρευτούμε την ευτυχία και την ειρήνη, τότε στο Χρυσόδεντρο όλων μας θα καρπίσουν φρούτα, για αυτόν τον χρόνο ή και τον επόμενο το χρόνο. Αυτοί οι καρποί  θα φτάσουν για να χορτάσουν, όχι μόνο οι κάτοικοι της πόλης αυτής, αλλά κι  οι κάτοικοι  όλης της Οικουμένης. 
Εύα Πετροπούλου Λιανού
Συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας

ΤΟ ΧΡΥΣΟΔΕΝΤΡΟ διαβάστηκε στο δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο όπου και ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της. Αγαπούσε τη δημοσιογραφία από μικρή, οπότε αποφασίζει να κάνει επάγγελμα τη μεγάλη της αγάπη και παρακολουθεί μαθήματα δημοσιογραφίας στη σχολή του ΑΝΤ1. Τελειώνοντας τις σπουδές της, κάνει την πρακτική της ως ελεύθερη ρεπόρτερ σε διάφορες δημοσιογραφικές εκπομπές.

Το 1994 φεύγει για τη Γαλλία όπου εργάζεται ως δημοσιογράφος στη γαλλική εφημερίδα «Le LIBRE JOURNAL». Η αγάπη για την Ελλάδα όμως την κερδίζει. Επιστρέφει στην ηλιόλουστη πατρίδα, κι από το 2002 ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Τον Μάιο του 2011 θα εκδοθεί το τρίτο βιβλίο της, «Η Ζεραλντίν και το Ξωτικό της Λίμνης», από τις εκδόσεις Έναστρον. Μάλιστα, το έργο αυτό ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην παιδική σκηνή «Ηλιότεχνο» (Ιανουάριος 2012), σε σκηνοθεσία του Θ. Βουρνά.

Ακολούθησαν κι άλλες παραστάσεις σε σχολεία και πολιτιστικούς χώρους. θα εκδώσει ebooks «Εγώ κι ο άλλος μου εαυτός, η Σκιά μου» εκδόσεις Σαΐτα «H Zεραλντίν και ο ξωτικό της λίμνης» στα ιταλικά καθώς και «Η κόρη της Σελήνης» (εκδόσεις Αναζητήσεις), σε 2 γλώσσες αγγλικά και ελληνικά στην αμαζον com.

Η Κόρη της Σελήνης, έχει ήδη κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Οσελότος  2009 και 2010 και πήρε τις καλύτερες κριτικές για την εικονογράφηση και το στυλ γραφής της συγγραφέως. Είναι μέλος του Ομίλου Unesco Λόγου και Τέχνης, των Κορινθίων Συγγραφέων, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών. Επίσης του Ελληνικού Παραρτήματος ΙΒΒΥ Ελλάδα.

Πρόσφατα η έγκριτη εγκυκλοπαίδεια Χάρη Πάτση της αφιέρωσε ένα δισέλιδο, για την προσφορά της στην παιδική λογοτεχνία.τόμος 27 σελ 300.

Τα βιβλία της έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου
Ιστολόγιο: http://evalianou.blogspot.gr/
E-mail: evvieparra@hotmail.com

και συνεχίζει .........

Για περισσότερα παραμύθια ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FB! 
Ευχαριστούμε!!!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Flag Counter
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...